Τα οφέλη του Κρητικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου για την υγεία

Η κατανάλωση του Κρητικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου έχει τεράστια οφέλη για την υγεία. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα που μπορείτε να συμπεριλάβετε στην καθημερινή σας διατροφή, καθώς συμβάλλει στη μακροζωία και τη βελτίωση της υγείας, τόσο της δικής σας όσο και των ανθρώπων που φροντίζετε.

Ας εξερευνήσουμε τα σημαντικότερα οφέλη της ένταξης του Κρητικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στην καθημερινή διατροφή.

Τα οφέλη του Κρητικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου για την υγεία - η καλύτερη πηγή "καλών" λιπαρών για τον οργανισμό

Παρόλο που το λίπος έχει δαιμονοποιηθεί για το αυξημένο βάρος και συνιστά τον μόνιμο “εχθρό” κάθε προγράμματος απώλειας κιλών, η αλήθεια είναι ότι το σώμα μας χρειάζεται το λίπος, όπως και όλα τα άλλα βασικά στοιχεία μιας ισορροπημένης διατροφής.

Όμως, δεν είναι ίδια όλα τα λιπαρά. Στη σημερινή “Δυτική” διατροφή, τα περισσότερα τρόφιμα περιέχουν πολλά “κακά” λιπαρά, τα οποία συσσωρεύονται στο σώμα μας και μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα, όπως για παράδειγμα καρδιακές παθήσεις ή άλλα προβλήματα υγείας – τα οποία μερικές φορές είναι αρκετά σοβαρά και προκύπτουν από το υπερβολικό βάρος – (για να μην αναφέρουμε τον αντίκτυπο 10 ή ακόμα και 20 επιπλέον κιλών στην εμφάνιση ενός ατόμου).

Η απάντηση σε αυτό είναι (α) να τρώμε λιγότερο λίπος και (β) να τρώμε “καλά” λιπαρά. Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του Κρητικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία είναι το καλύτερο είδος λίπους για την υγεία.

Εντάσσοντας το ελαιόλαδο στην καθημερινή σας διατροφή, βοηθάτε τον οργανισμό σας να χρησιμοποιήσει το λίπος που χρειάζεται και να μεταβολίσει αυτό που δεν χρειάζεται. Βοηθάτε επίσης το σώμα σας να σταματήσει να συσσωρεύει “κακό” λίπος και να αποφύγει μελλοντικά σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως τα απειλητικά για τη ζωή καρδιακά νοσήματα.

Τα οφέλη του Κρητικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου για την υγεία - μειώστε τη χοληστερόλη με φυσικό τρόπο

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί συστηματικά από πολυάριθμες μελέτες ότι μειώνει την “κακή” χοληστερόλη (LDL), η οποία μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στον οργανισμό – τις περισσότερες φορές καρδιακά νοσήματα.

Από την άλλη πλευρά, αυξάνει ελαφρώς την “καλή” χοληστερόλη (HDL), πράγμα που σημαίνει ότι καταναλώνοντας ελαιόλαδο σε καθημερινή βάση έχετε έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο στη διαρκή μάχη κατά της “κακής” χοληστερόλης.

Τα οφέλη του Κρητικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου για την υγεία – Καταπολεμήστε τον καρκίνο εκ των προτέρων

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι μια θαυματουργή τροφή που έχει αποδειχθεί ότι διαθέτει επίσης ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες.

Πρώτα απ’ όλα, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο έχει υψηλές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες αποτρέπουν την ανάπτυξη του καρκίνου. Οι ιδιότητες αυτές είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για τις γυναίκες, επειδή παίζουν μεγάλο ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Όμως, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι επίσης γεμάτο αντιοξειδωτικά που έχουν ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες, όπως η περίφημη βιταμίνη Ε. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι Κρητικοί, οι οποίοι καταναλώνουν καθημερινά εκλεκτό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, εμφανίζουν ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά καρκίνου.

Τα οφέλη του Κρητικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου για την υγεία δεν σταματούν όμως εδώ. Μελέτες έχουν δείξει ότι η συχνή κατανάλωση εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου μπορεί επίσης να προστατεύσει και να βοηθήσει τον οργανισμό μας να αντιμετωπίσει καλύτερα σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως η αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης, η οστεοπόρωση, ή ακόμα και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι πράγματι μια υπερτροφή που μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό μας να αντιμετωπίσει με επιτυχία στο μέλλον κυριολεκτικά κάθε πρόβλημα υγείας του σημερινού “Δυτικού” πολιτισμού. Και ειδικά το υψηλής ποιότητας Κρητικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, όπως αυτό που φτιάχνουμε με μεγάλη φροντίδα στην Creta Eleon από το 1950, έχει τεράστια οφέλη για την υγεία.

Δοκιμάστε το και δείτε και μόνοι σας γιατί το Κρητικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο θεωρείται μια από τις καλύτερες τροφές στη Γη!

Μοιραστείτε το